VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review: Is kopen de juiste beslissing?

VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review: Is kopen de juiste beslissing?

april 16, 2021 Uit Door Rick

De VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review: alles wat jij moet weten over deze roeitrainer lees je in deze blog, zodat je kunt beslissen of deze roeitrainer bij je past! Ook verschillende alternatieven worden behandeld, mocht deze roeitrainer toch net niet zijn wat je zoekt.

Waar ik in mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer’ in ging op de voordelen en nadelen van deze twee fitness apparaten, ga ik nu dieper in op een specifiek apparaat om jou een goed beeld te geven van deze roeitrainer.

De voordelen, nadelen, functionaliteiten en specificaties van deze roeitrainer komen uitgebreid aan bod!

Ben jij geïnteresseerd in deze roeitrainer, maar wil je er eerst meer informatie over tot je nemen? Mis deze uitgebreide VirtuFit Row 450 roeitrainer review dan niet en lees snel verder!

Virtufit Row 450 Roeitrainer Review: De Functionaliteiten

Ten eerste ziet de Virtufit Row 450 Roeitrainer eruit als een simpele roeitrainer. Het is geen roeitrainer met al te veel poespas, wat naar mijn mening ook geen probleem is.

Het is op het eerste oog een degelijke roeitrainer, wat hem zeker niet lelijk maakt. Hij ziet er prima uit!

Het weerstandssysteem van de VirtuFit Row 450 roeitrainer

Dit is één van de mooie functionaliteiten die de Virtufit Row 450 heeft. Het heeft namelijk een zogeheten ‘Silent Magnetic’ weerstandssysteem, waardoor op een flexibele manier de weerstand aangepast kan worden. Wat hier ook bij komt kijken is dat het schakelen tussen de 10 weerstanden die het apparaat heeft voor weinig tot geen geluid zorgt.

Dit zorgt voor weinig geluidsoverlast wanneer je thuis wilt sporten en niemand zal dus last van je hebben!

Beweging zitting over rails

Ook dit is een functionaliteit die erg fijn is wanneer je een roeitrainer voor thuis wilt kopen. Naast dat de verandering van de weerstand geen geluid maakt, gaat de beweging van het zitvlak over rails ook zo goed als geruisloos!

De reden hiervoor is dat de zitting van deze roeitrainer is voorzien van PU wielen. Deze wielen zorgen ervoor dat het apparaat vele malen soepeler en steviger is.

Het geproduceerde geluid van VirtuFit Row 450 Roeitrainer

We hebben het al kort benoemd in de vorige paragrafen, maar het geproduceerde geluid is ook één van de functionaliteiten die ik echt als een groot voordeel zie. Dit geluid is er namelijk bijna niet.

De VirtuFit Row 450 Roeitrainer is daarom voor thuisgebruik naar mijn mening een goede keuze, aangezien je natuurlijk niemand tot last wilt zijn wanneer jij thuis aan je training bezig bent. Normaal gesproken vind ik het geproduceerde geluid van de roeitrainers ten opzichte van andere soorten apparaten een groot nadeel, maar bij deze variant is dat dus niet het geval.

Inklapbaar

Éen van de grootste redenen voor mensen om geen fitnessapparaat voor thuis te kopen is toch echt wel omdat het veel ruimte in beslag neemt. Helaas voor deze mensen is dat geen excuus meer: de Virtufit Row 450 Roeitrainer is namelijk inklapbaar!

Op deze manier kun je de rails gewoon omhoog klappen en ergens in een hoek zetten nadat je klaar bent met je training. Op deze manier neemt het apparaat dus alleen wat ruimte in beslag tijdens je training, daarna klap je hem in en ruim je hem op! Het inklapbare systeem wordt ook wel het ‘space saver’ systeem genoemd.

Transportwieltjes VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Wanneer jij bijvoorbeeld in de woonkamer aan het trainen bent en vervolgens na je workout je roeitrainer wilt opbergen aan de andere kant van je woning, is het wel zo handig dat dit op een gemakkelijke manier kan toch?

Dan ben jij bij de VirtuFit Row 450 Roeitrainer aan het goede adres! Deze beschikt namelijk over transportwieltjes waardoor je het apparaat gemakkelijk van de ene plek naar de andere plek kunt verplaatsen.

Voetvlak

Het voetvlak van deze roeitrainer is voorzien van antislip ribbels. Daarnaast heeft het verstelbare en brede voetriemen, waardoor je niet bang hoeft te zijn van het voetvlak af te schieten. Vaak zie je bij roeitrainers dat de voetriemen relatief dun zijn, waardoor kans groot is dat je voet los schiet tijdens je workout. Bij deze roeitrainer is dat niet het geval.

Display van de VirtuFit Row 450 Roeitrainer

De VirtuFit Row 450 Roeitrainer beschikt over een makkelijk display. Een nadeel hiervan is dat deze geen licht geeft, maar dat betekend niet dat je alles er niet gemakkelijk vanaf kunt lezen. Het scherm is met één simpele knop te bedienen. Op het display zijn de volgende aspecten af te lezen:

 • De tijd wordt voor je bijgehouden
 • Het aantal roeislagen
 • Het aantal roeislagen per minuut
 • Het aantal calorieën dat je verbruikt

Handleiding & montage bij de VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Tot slot wordt deze roeitrainer geleverd met een Nederlandse handleiding waardoor jij erg gemakkelijk in je eentje de roeitrainer in elkaar kunt zetten. Wil jij je verbeteren in de Engelse taal? Geen probleem! Ook in het Engels is de handleiding in de doos te vinden.

In korte tijd zet jij de roeitrainer in elkaar en kun je starten met sporten!

Virtufit Row 450 Roeitrainer

Specificaties Virtufit Row 450 Roeitrainer

Nu we in deze VirtuFit Row 450 roeitrainer review alle functionaliteiten hebben besproken, is het ook wel zo fijn om de specificaties op te sommen. Je vindt ze hieronder, mis ze niet!

Afmetingen (LxBxH)175 x 51,5 x 50 cm
Afmetingen verpakking (LxBxH)124 x 58 x 22,5 cm
Afmetingen ingeklapt (LxBxH)70 x 51,5 x 120 cm
Gewicht met verpakking28 kg
Belastbaar gewicht 130 kg
Max. gebruikerslengte195 cm
Kleuren Grijs, Groen, Zwart
MaterialenKunststof, Metaal
Stroomvoorziening Batterijen
Rails Enkele rail
Zithoogte 18 – 25 cm
Hoogte zitting18 – 25 cm
Verstelbare pedalen/voetsteunenJa
Anti-slip pedalenJa
InklapbaarJa
TransportwieltjesJa
Waterpas afstelbaarNee
WeerstandsysteemMagneet
Aantal weerstandsniveaus10
Aantal programma’s 0
Aantal gebruikersprogramma’s 0
Aantal hartslaggestuurde programma’s0
Optionele extra programma’s 0
Hartslagmeting Nee
Borstband mogelijkheid Nee
Borstband bijgeleverdNee
Type display LCD
Kleuren displayNee
Verlicht display Nee
Kantelbaar scherm Nee
Monitor weergave Tijd
Aantal roeislagen
MP3 ingang Nee
USB poort Nee
Ingebouwde speakers Nee
Compatible met smartphone Nee
Tablethouder Nee
Bidonhouder Nee
Extra’s Aluminimum rail met PU wieltjes, LCD Display, SIlent Magnetic Weerstandssysteem, Anti-slippedalen
GebruikThuisgebruik
Garantie thuisgebruik3 jaar

Voordelen & Nadelen VirtuFit 450 Roeitrainer

Nu je in deze review de functionaliteiten en product specificaties goed tot je hebt kunnen nemen, is het tijd om de meest belangrijke voordelen en nadelen nog eens op een rijtje te zetten.

De voordelen van de VirtuFit Row 450 Roeitrainer:

 • LCD Display
 • 3 jaar garantie
 • Zo goed als geluidloos
 • Op een simpele manier te bedienen
 • Antislip
 • Inklapbaar
 • Makkelijk te verplaatsen door transportwieltjes
 • Gemakkelijk zelf te monteren

De nadelen van de VirtuFit Row 450 Roeitrainer:

 • Geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s
 • Alleen voor mensen die niet langer zijn dan 195 cm
 • Display niet verlicht en in kleur
 • Display niet kantelbaar
 • Geen hartslagmeting
 • Maximaal belastbaar gewicht 130 kg

Waar is de Virtufit Row 450 Roeitrainer te koop?

De VirtuFit Row 450 Roeitrainer is bij vele online winkels te koop. Na wat rond te hebben gekeken is te concluderen dat de prijs van de roeitrainer rond de €450 euro ligt bij de volgende drie winkels:

Wat zeggen anderen over de VirtuFit Row 450 Roeitrainer?

Wanneer we gaan kijken naar de reviews op bovenstaande websites over de VirtuFit Row 450 Roeitrainer, komen we de volgende punten tegen.

Op Bol.com krijgt de roeitrainer 4,6 sterren van de 5 (32 reviews). Op Fitnessapparaat.nl (9 reviews) is dit 9,6 sterren van de 10 en op Fitwinkel.nl 9,7 sterren van de 10. Dit ziet er dus goed uit.

Als we dieper ingaan op de reviews van Bol.com zien we dat er inderdaad positieve woorden over deze roeitrainer worden verspreid. Zo zegt iemand dat hij 195 cm is, maar dat de roeitrainer prima geschikt is voor zijn lengte. Ook voor langere mensen lijkt deze roeitrainer dus geschikt.

Ook omschrijft iemand de VirtuFit Row 450 als ‘De beste aankoop van het jaar’.

Wanneer we kijken op Fitnessapparaat.nl zien we daar ook positieve feedback. Het apparaat is simpel en effectief, stil en soepel. Ook zegt iemand het apparaat van harte aan te bevelen aan vrienden omdat het ook simpel te monteren is! Wel ‘klaagt’ iemand over een knop aan de zijkant waar zij last van heeft, maar iemand anders zegt daar weer geen last van te hebben.

Tot slot zijn de mensen op Fitwinkel.nl ook zeer tevreden over de roeitrainer. Vooral de service en de prijs-kwaliteitverhouding wordt daar benoemd.

Meer over VirtuFit

VirtuFit is een Nederlands fitnessmerk en is vooral bekend om de uitstekende kwaliteit die het levert met het brede scala aan producten die zij produceren. De apparaten en artikelen die zij produceren bestaan uit materialen van kwaliteit en ook denkt het aan de gebruiker ervan. Gebruikersgemak staat hoog in het vaandel, net als het design en de uitgebreide functionaliteiten die de producten moeten beschikken.

Alternatieve roeitrainers

Ben je na deze VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review niet overtuigd geraakt? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel alternatieve roeitrainers beschikbaar. In deze blog vind je verschillende alternatieven die je kunt bekijken.

Ook interessant: De Kettler Aquarower 700 Review

Ook interessant: VirtuFit Row 800 Review

Ook interessant: De NordicTrack RX800 Review

Ook interessant: De Kettler Aquarower 500 Review

Ook interessant: De VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review

Ook interessant: De Focus Fitness Row 3 Review

Ook interessant: De Focus Fitness Row 2 Review

Ook interessant: De Senz Sports R4000 Review

Ook interessant: De Senz Sports R5000 Review

Ook interessant: De NordicTrack RW900 Review

Ook interessant: De First Degree Apollo Plus Review