Je bekijkt nu Pull up bar voor buiten kopen? Lees hier 7 tips en 10 aanbevelingen!

Pull up bar voor buiten kopen? Lees hier 7 tips en 10 aanbevelingen!

Niks is lekkerder dan buiten in de zon je workout doen. Constant binnen trainen is zonde van het weer, dus af en toe buiten in het zonnetje bijvoorbeeld wat pull ups doen is zeker geen straf. Een pull up bar voor buiten kopen kan dan zeker nuttig zijn. Er zijn verschillende soorten optrekstangen die je aan zou kunnen schaffen.

Lees in dit artikel verschillende tips over waar je op moet letten. Aan het einde worden er 9 aanbevelingen gedaan!

Waar moet je op letten bij het kopen van een pull up bar voor buiten?

Er zijn verschillende varianten van pull up bars te vinden. Het is dus ook belangrijk om op bepaalde aspecten te letten voordat je tot aankoop overgaat.

1. Waar ligt je voorkeur

Ten eerste is het belangrijk om te bedenken waar je voorkeur ligt. Wil jij puur en alleen jezelf op kunnen trekken? Of wil je er ook andere oefeningen mee kunnen doen?

Wanneer je alleen een pull up bar wil om je op te trekken, is het wellicht handig om er eentje te kopen die je buiten vast monteert aan bijvoorbeeld een muur waardoor je er niet mee rond hoeft te sjouwen.

Lees hier meer oefeningen die je thuis kunt doen voor je rug.

Het kan ook zo zijn dat je behoefte hebt aan een multifunctionele pull up bar. Er zijn namelijk varianten te koop die je kunt verplaatsen en waarmee je andere oefeningen uit kunt voeren.

Met deze multifunctionele optrekstangen is het bijvoorbeeld ook mogelijk om push ups, pike push ups of dips te doen. Hiermee kun je je borst, schouders en triceps thuis makkelijk trainen. Dit kan zeker handig zijn!

2. Waar wil je je pull up bar ophangen?

Denk goed na over dit punt. Er zijn pull up bars die je op verschillende plekken kunt gebruiken en monteren.

Ten eerste heb je de pull up bars voor in de deur opening naar buiten toe. Deze kun je verplaatsen en zijn niet heel groot. Meestal kun je hier ook meerdere oefeningen mee doe, zoals benoemd in het vorige punt.

Verder heb je verschillende stations die je in principe overal kunt neerzetten waar je wilt. Ook heb je de pull up bar die je aan een plafond kunt bevestigen. Heb jij hier in je tuin ergens plek voor, zou dit iets voor je kunnen zijn.

Tot slot heb je de pull up bars die aan de muur te monteren zijn. Deze zijn meestal wat groter en steviger.

Lees in dit artikel welke materialen je nog meer nodig hebt voor je home workout

3. Hoeveel gewicht kan de pull up bar aan?

Ook dit is zeker iets waar je op moet letten. Niet alle pull up bars kunnen evenveel belastbaarheid aan. Let hier dus goed op, want dit kan blessures opleveren.

Met belastbaarheid bedoelen we hoeveel gewicht de pull up bar aan kan. Weeg jij 100 kilogram en koop je een optrekstang met een maximale belastbaarheid van 85 kilogram? Dan is de kans groot dat deze snel sneuvelt.

Pull ups buiten

Daarnaast kun je na verloop van tijd progressive overload gaan toepassen. Hiermee voeg je extra gewicht toe (denk aan een rugzak met boeken bijvoorbeeld) aan je lichaamsgewicht. Hier kan de pull up bar ook extra belast worden, dus denk hier goed over na.

4. Grip

Veel pull up bars beschikken niet over een goede soort grip. Bij het doen van je aankoop is het dus ook belangrijk om hier goed op te letten.

Grip zorgt ervoor dat je je zelf stevig vast kan pakken en dat je handen niet wegglijden van de stang. Mocht dit wel gebeuren, kun je blessures oplopen of zelfs op de grond vallen. Dit is iets wat je niet wilt.

Lees ook: ‘Fitnessbank kopen? Mis dan niet deze tips en aanbevelingen!’

5. Het aantal grepen

Veel optrekstangen hebben slechts de beschikking over één rechte stang. Dit zorgt ervoor dat je in principe maar op één manier de pull up uit kan voeren.

Dit is zeker geen ramp, want hiermee is je rug prima aan te pakken. Daarentegen is het wel aan te raden om een pull up bar voor buiten te kopen die meerdere grepen heeft.

De reden hiervoor is dat je op deze manier wat variaties in je training aan kunt brengen. Je kunt dan verschillende manieren van pull ups uit voeren waardoor net weer andere spieren worden aangesproken.

Denk bijvoorbeeld aan chin ups, waarmee je naast je rug ook je biceps meer aanspreekt.

6. Het materiaal van de pull up bar

Ook dit is iets waar je zeker op moet letten. Je wilt namelijk niet dat in relatief korte tijd je optrekstang volledig vol met roest zit.

De pull up bars die verzinkt zijn, zijn beschermt tegen roest. Daarnaast kan er gebruik zijn gemaakt van poedercoating. Ook hiermee zal er geen roestvorming ontstaan en dit zorgt ook voor een goede grip. Let hier dus goed op!

7. Afstand tot de muur

De laatste tip waar je op moet letten is of de pull up bar er eventueel niet voor zorgt dat je bij het uitvoeren van de oefening te dicht bij de muur komt.

Bij het uitvoeren van de oefening zal je een klein beetje achterover leunen, waardoor je benen naar voren kantelen. Als de pull up bar die je koopt ervoor zorgt dat je te dicht bij de muur komt zal dit de uitvoering van je oefening niet ten goede komen.

Buiten muscle up

Welke pull up bars voor buiten worden aanbevolen om te kopen?

Nu je weet op welke verschillende aspecten je moet letten voordat je je aankoop doet is het tijd om aanbevelingen te doen over verschillende pull up bars. Pull up bars voor de deuropening, het plafond en de muur zijn hier terug te vinden.

1. De Southwall Pull Up Bar

De Southwall Pull Up Bar wordt ook verkocht aan sportscholen en het wordt aanbevolen om deze op te hangen aan een verharde muur!

De Pull Up bar is van uitstekend materiaal en ook hiermee kun je verschillende grepen gebruiken om oefeningen uit te voeren.

Je kan er zelfs voor kiezen om hem in het wit of in het zwart te bestellen. Tot slot heeft deze optrekstang een maximale belastbaarheid van 150 kilogram waardoor je zonder na te denken je oefeningen kunt doen.

2. Professionele Pull Up Bar Zoluko

Deze pull up bar van Zoluko is erg makkelijk buiten te monteren aan de (verharde) muur (of binnen, mocht je de ruimte hebben) en multifunctioneel. Ook is deze variant extreem stevig.

Het maximale belastbare gewicht is 140 kilogram en is dus vrijwel voor iedereen te gebruiken. Tot slot neemt hij weinig ruimt in beslag!

3. 2 in 1 Southwall Station

Dit station is te gebruiken voor verschillende oefeningen. Ten eerste natuurlijk voor de pull ups, maar ook om dips mee te doen.

Daarnaast is deze variant mooi ergens buiten te plaatsen aan de muur waar je niet gehinderd wordt. Ook beschikt het station over kussentjes voor je armen waardoor je er leg raises mee uit kunt voeren voor je buikspieren!

Tot slot wordt deze geleverd met bevestigingsmateriaal en de maximale belastbaarheid is 150 kilogram.

4. LJ Sports Pull Up Bar

Deze optrekstang van LJ Sports is multifunctioneel! Daarnaast wordt erbij vermeld dat deze pull up bar uitsluitend bedoeld is om te monteren aan een verharde muur, bijvoorbeeld buiten in je tuin.

De schroeven en pluggen voor wandmontage worden erbij geleverd!

Tot slot heeft deze optrekstang een maximaal belastbaar gewicht van 200 kilo.

5. Het Southwall Kracht Station met optrekstang, Opdruksteun en Dip Station

Dit Southwall Kracht Station is multifunctioneel. Je kunt er jezelf aan optrekken, op opdrukken en je kunt ermee dippen. In principe is je gehele bovenlichaam er mee te trainen en met een beetje creativiteit ook je onderlichaam!

Het heeft een maximale belastbaarheid van 150 kilogram. Daarnaast is het een modern design en is het vrijwel overal te plaatsen.

6. Southwall Pull Up Bar Verstelbare optrekstang Deurpost

Deze Pull Up Bar van Southwall is in de deuropening op te hangen en is uitschuifbaar van 60-100 centimeter.

Het maximaal belastbare gewicht is zo’n 100 kilogram.

Aangezien je deze optrekstang alleen op kunt hangen in je deuropening, kun je er in principe ook alleen pull ups mee doen (en variaties van pull ups natuurlijk).

Bij deze optrekstang worden ook twee schroefjes geleverd, die je in je deurpost moet schroeven om de stang goed en veilig vast te maken.

7. De Avessa wandstang

Deze wandstang is precies bedoelt om buiten aan je muur te monteren en wordt ook verkocht aan sportscholen.

Er wordt wel bij vermeld om goed op te letten van welk materiaal je muur gemaakt is. Is het meer een tussenwand, dan wordt aanbevolen om deze niet aan te schaffen.

Ook deze pull up bar beschikt over verschillende grepen. De maximale belastbaarheid is 150 kilogram.

8. De Multifuncionele Optrekstang van Avessa

De multifunctionele optrekstang van Avessa is in de deuropening op te hangen en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 113 kilogram.

Met deze variant zijn verschillende oefeningen te doen zoals pull ups, dips, chin ups en push ups. Daarnaast zijn er verschillende grepen mogelijk.

Daarnaast is deze pull up bar niet groot en makkelijk te verplaatsen. Je hebt ook geen montagemateriaal nodig.

9. De Core XL Pull Up bar

Deze pull up bar is tussen de kozijnen van je deur naar buiten te plaatsen en is bruikbaar voor kozijnen tussen de 60-100 centimeter. Verder is het een klein model, inschuifbaar en heeft het goede handgrepen.

Ook belangrijk om te weten is dat deze optrekstang een maximaal belastbaar gewicht heeft van 100 kilogram.

Je kunt er zowel pull ups als chin ups mee uitvoeren. Ook kun je de bar lager in de deurpost plaatsen zodat je je voeten eronder kunt plaatsen en er sit ups mee kunt doen.

10. De Movit Optrekstang

Deze pull up bar is geschikt voor ieder deurkozijn van 60-80 centimeter.

Ook met deze variant zijn verschillende oefeningen te doen. Denk hierbij niet alleen aan pull ups, chin ups en sit ups.

Deze pull up bar is ook op de grond te gebruiken voor push ups. Daarnaast worden er gratis Ab Straps Deluxe bij geleverd waarmee je buikspieren nog beter te trainen zijn.

De Movit Optrekstang heeft een maximale belastbaarheid van 100 kilogram.

Ik hoop dat ik je met deze 7 tips en 9 aanbevelingen goed op weg heb kunnen helpen bij je aankoop van een pull up bar voor buiten. Succes met het maken van je keuze!

Terug naar homepage

Terug naar blogoverzicht