Kettler Aquarower 700 Review – is deze roeitrainer je geld waard?

Kettler Aquarower 700 Review – is deze roeitrainer je geld waard?

april 18, 2021 Uit Door Rick

De Kettler Aquarower 700 Review: alles wat jij moet weten over deze roeitrainer lees je in deze blog, zodat je kunt beslissen of deze roeitrainer bij je past en je dus een goede keuze kunt maken. Het is één van de nieuwste modellen van Kettler!

In mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer’ de voordelen en nadelen van deze twee apparaten door heb genomen, is het nu tijd om dieper op een specifiek apparaat in te gaan.

De functionaliteiten, specificaties, voordelen & nadelen en het merk komen aan bod.

Mis het niet en lees snel verder, zodat jij door de juiste informatie tot je te nemen een weloverwogen beslissing kunt maken.

Kettler Aquarower 700 Review: De Functionaliteiten

De Kettler Aquarower 700 is een roeitrainer gemaakt van hoogwaardig kwaliteit materiaal, wat je er ook wel aan af kunt zien. Het frame is robuust en bestaat uit hout en staal.

Het is een perfecte roeitrainer om thuis mee aan de slag te gaan. Het is een effectieve en intensieve roeitrainer.

Het weerstandssysteem van de Kettler Aquarower 700

Dit is wat mij betreft één van de grootste pluspunten van de Kettler Aquarower 700. Deze roeitrainer beschikt over een waterweerstandssysteem, waardoor je echt het gevoel hebt dat je op het water traint.

De tank die je ook ziet op de afbeelding verderop in de blog, is gevuld met water. Hierdoor wordt het realistische gevoel veroorzaakt waar de fanatieke thuistrainer op zit te wachten.

Hoe meer water er in de tank te vinden is, hoe zwaarder je het voor jezelf maakt en hierdoor zou de calorieverbranding ook hoger kunnen zijn.

Niveaus

Het waterweerstandssysteem beschikt over 5 verschillende weerstandniveaus. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe zwaar jij uiteindelijk wilt trainen.

Zoals net al vermeld kun je zelf bepalen hoeveel water je in de watertank doet. Hoe meer water, hoe hoger de weerstand. Verder is de watertank voorzien van een draaiknop. Hiermee kun je ook nog eens de 5 weerstandniveaus verstellen.

Het laatste voordeel van het waterweerstandssysteem is dat er tijdens je training nooit een dood punt is, zoals dit over het algemeen wel is bij andere roeitrainers. Met deze roeitrainer train je continue met weerstand waardoor je het uiterste uit jezelf moet halen.

Transportwieltjes

Bij de roeitrainers van tegenwoordig mogen transportwieltjes niet ontbreken. Het is een erg handige functionaliteit waar ook de Kettler Aquarower 700 over beschikt.

Het is namelijk wel zo handig wanneer je bijvoorbeeld in de woonkamer hebt getraind om je roeitrainer snel op te bergen. De transportwieltjes zorgen ervoor dat jij deze roeitrainer gemakkelijk en snel op kunt ruimen na je workout!

Display van de Kettler Aquarower 700

Het display van deze roeitrainer van prima formaat en geeft jouw een duidelijk overzicht van alles wat jij wilt weten. De afstand, snelheid, tijd, RPM, Watt, calorieën en hartslag zijn eenvoudig af te lezen van deze display.

Borstband aansluiting

Zoals net vertelt heb je met deze roeitrainer de mogelijkheid om je hartslag te meten, maar dit is wel een keuze die jezelf kan maken. De roeitrainer beschikt namelijk over een borstband aansluiting, maar er wordt geen borstband bijgeleverd.

Je hebt de mogelijkheid dus om je hartslag te meten, maar je zal daar wel een borstband voor moeten aanschaffen of je moet er thuis al eentje hebben liggen.

Bluetooth

De Kettler Aquarower 700 beschikt over Bluetooth ontvanger. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je telefoon eraan koppelen. Op deze manier kun je gemakkelijk trainen met behulp van apps.

Verschillende apps synchroniseren namelijk je trainingsprestaties op je telefoon, waardoor je gemakkelijk je progressie kunt monitoren en doelen kunt stellen.

Dubbele rails van de Kettler Aquarower 700

Deze roeitrainer beschikt over een dubbele rails. Het voordeel hiervan is dat het zorgt voor een hoog trainingscomfort. Ook komt dit ten goede van de stabiliteit tijdens je training. Verder is de dubbele rails gemaakt van roestvrij staal, waardoor je altijd soepel door de rails blijft bewegen.

Voet- en zitvlak + handgrepen

Ook over de uitvoering van het voet- en zitvlak is nagedacht bij de Kettler Aquarower 700. De zitting is namelijk voorgevormd en beschikt over een antislip laag. Ook beschikken de pedalen over een antislip laag. Daarnaast zijn de pedalen makkelijk verstelbaar.

Tot sluit zijn de handgrepen erg comfortabel. Alle voorgaande punten komen de ergonomie, het comfortniveau én de veiligheid ten goede.

Geproduceerde geluid Kettler Aquarower 700

Iets wat je niet wilt is dat je veel herrie maakt wanneer je thuis aan het sporten bent. Het komt daarom goed uit dat de roestvrije dubbele rails ervoor zorgt dat je geruisloos door het staal heen beweegt.

Ook het aanwezige water heeft weinig effect op het geluid van deze roeitrainer.

Specificaties Roeitrainer Kettler Aquarower 700

SoortAquarower 700
Klasse Semi professioneel
Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerk 2 jaar
Afmetingen (L x B x H)213 x 52 x 56 centimeter
Gewicht33 kilogram
Maximaal Belastbaar Gewicht 150 kilogram
WeerstandsysteemWater
Instelbaarheid weerstandManueel
Aantal weerstandniveaus 5
Dubbele kogellagers Ja
Waterpas afstelbaar Ja
Onderhoudsarm Ja
Aantal Programma’s nvt
HartslagprogrammaJa
Hartslagmeting Ja, met borstband
Borstband bijgeleverdNee, optioneel
Wattage ProgrammaNee
Programma’s vrij instelbaar Nee
User settingsNee
Recovery Test Nee
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: Snelheid Ja
Display weergave: TijdJa
Display weergave: calorieverbruikJa
Display weergave: Hartslag Ja
Display weergave: WattJa
Display weergave: SPMJa
Kettler Aquarower 700

Voordelen & Nadelen van de Kettler Aquarower 700

Nu in deze review de verschillende functionaliteiten en specificaties voor je zijn besproken is het tijd om de meest belangrijke voordelen en nadelen hieronder kort op te sommen.

De voordelen van de Kettler Aquapower 700:

 • Uitgebreid mogelijkheden display
 • Geruisloos
 • Antislip zit- en voetvlak
 • Comfortabele handvaten
 • Waterweerstand (!)
 • Bluetooth
 • Transportwieltjes, dus makkelijk verplaatsbaar
 • Waterpas afstelbaar

De nadelen van de Kettler Aquapower 700:

 • Niet inklapbaar
 • Wel borstbandaansluiting, maar geen borstband inbegrepen
 • Geen trainingsprogramma’s, alleen niveaus
 • Maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram

Waar kun je de Kettler Aquarower 700 kopen?

Na wat onderzoek op het internet is het duidelijk dat de Kettler Aquarower 700 bij velen online webshops is te kopen. De meeste bekenden zijn toch wel Bol.com en Betersport.nl. Bij beide winkels is de prijs €1699-,.

Meer over Kettler

Kettler is niet meer weg te denken uit de fitnessindustrie. Het bekende merk is zo’n 70 jaar geleden opgericht. Kettler produceert functionele producten waarbij kwaliteit en gebruiksgemak belangrijke speerpunten zijn. Voordat Kettler producten officieel op de markt brengt, worden ze zorgvuldig getest.

Kettler heeft een breed assortiment aan fitnessmaterialen, waardoor er voor iedereen wat tussen zit. De Kettler Aquarower 700 is één van de nieuwste producten in het assortiment, samen met de Kettler Aquarower 500.

Is de Kettler Aquarower 700 een aanrader?

Ik denk dat je mijn antwoord wel kunt raden nadat je deze Kettler Aquarower 700 review hebt gelezen.

Naar mijn mening is deze roeitrainer zeker een aanrader. Door het waterweerstandssysteem krijg je een realistisch gevoel en dat is wat je wil. Ook word je op deze manier veel meer uitgedaagd dan bij de standaard roeitrainers, aangezien je constant weerstand hebt tijdens je training.

Daarbij komt dat de roeitrainer er fantastisch uitziet. Hij is mooi afgewerkt en heeft duidelijk een ander ontwerp dan de velen roeitrainers die we normaal zien. Al met al lijkt deze roeitrainer me een goede keuze.

Alternatieve roeitrainers

Ik hoop dat ik je voldoende heb kunnen informeren met deze Kettler Aquarower 700 Review. Ben je nog niet overtuigd van de functionaliteiten en voordelen van deze roeitrainer? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende roeitrainers op de markt. Lees deze blog eens waar ik meerdere roeitrainers tegelijk heb benoemd.

Ook interessant: De VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review

Ook interessant: De VirtuFit Row 800 Review

Ook interessant: De NordicTrack RX800 Review

Ook interessant: Kettler Aquarower 500 Review

Ook interessant: VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review

Ook interessant: De Focus Fitness Row 3 Review

Ook interessant: De Focus Fitness Row 2 Review

Ook interessant: De Senz Sports R4000 Review

Ook interessant: De Senz Sports R5000 Review

Ook interessant: De NordicTrack RW900 Review

Ook interessant: De First Degree Apollo Plus Review