Je bekijkt nu Fitness materiaal kopen: Dit heb jij nodig voor jouw workout!

Fitness materiaal kopen: Dit heb jij nodig voor jouw workout!

Het is een onderwerp wat altijd vaak aan de orde komt: fitness materiaal kopen.

De afgelopen periode zijn de sportscholen gesloten geweest en zijn veel mensen genoodzaakt geweest om thuis (of buiten) aan de slag te gaan. Veel sporters zijn op zoek geweest naar materialen om op deze manier toch normaal te kunnen trainen.

Daarnaast zijn er in Nederland heel veel mensen die graag thuis sporten.

Veel sporters hebben van het thuis trainen nu ook een gewoonte gemaakt, waardoor het me handig leek om eens een blog te schrijven over het kopen van fitness materiaal waarmee jij een goede workout neer kunt zetten.

In dit artikel worden verschillende materialen besproken die jou kunnen helpen om een goede workout neer te zetten, zowel voor krachttraining (8 verschillende materialen) als voor cardio (4 verschillende materialen)!

Waarom is het handig om fitness materiaal te kopen?

Laten we eerlijk zijn: je hebt niet per se workout materiaal nodig om thuis een goede training neer te zetten. Ook zonder materialen is het opzetten van een workout mogelijk.

Lees bijvoorbeeld hier verschillende blogs over thuis trainen. Je komt erachter hoe je je rug, biceps, triceps, borst, benen, buikspieren en schouders thuis kunt trainen. Ook wordt er in deze blog een volledig gratis full body schema weggegeven waarmee je thuis aan de slag kan!

Daarentegen gaat het trainen zonder materialen voor sporters die normaal in de sportschool trainen er wel voor zorgen dat de spierkracht en spiermassa achteruit gaat. Dit is iets wat je zoveel mogelijk wilt voorkomen en daarom is het handig om workout materiaal in huis te hebben.

De onderstaande paragrafen gaat over fitness materiaal dat je kunt kopen. Het materiaal is voor iedereen die thuis wil sporten te gebruiken. Het kan gaan om iemand die lekker fit en actief wil blijven, maar ook voor de sporters zoals benoemd in de vorige alinea.

1. Fitnessbank

Een fitnessbank is iets wat van pas kan komen als het gaat om het neerzetten van een goede workout. Ik schreef hier een blog met waar je op moet letten, mocht je een fitness bank willen kopen.

Wanneer jij een fitnessbank in huis hebt kun jij elke spiergroep trainen die jij wilt (met behulp van ander materiaal, zoals dumbbells). Daarnaast kun je door te trainen op een fitnessbank een grotere ROM (range of motion) creëren dan wanneer je bijvoorbeeld op de grond traint.

Denk er dus eens over na om een fitnessbank aan te schaffen, het heeft erg veel voordelen!

2. Fitnessmat

Mocht je thuis om te beginnen geen ideale ondergrond hebben om op te trainen is de fitnessmat natuurlijk ideaal om aan te schaffen.

Het zorgt ervoor dat jij bijvoorbeeld je buikspieroefeningen niet op een vieze of harde ondergrond hoeft te doen. Je ligt comfortabel op de mat en hebt nergens last van.

3. Kettlebells

Kettlebells zijn enorm handig om in huis te hebben als het gaat om workout materiaal. Het kan er zowel voor zorgen dat je je spieren als je uithoudingsvermogen traint.

Met alleen al één kettlebell kunnen verschillende spiergroepen worden aangesproken en mede hierom is het handig om er minimaal eentje in huis te hebben.

4. Dumbbells

Ook dumbbells zijn erg handig om tot je beschikking te hebben als het gaat om het kopen van workout materiaal. Naast kettlebells zijn ook dumbbells in verschillende gewichten aan te schaffen.

Met dumbbells kunnen meerdere spiergroepen tegelijk aangesproken worden waardoor ze zeer waardevol zijn om in huis te hebben. Ze zorgen er dus voor dat jij effectief traint.

Dumbbells en kettlebell

5. Halterstang

Ook een halterstang zou van pas kunnen komen bij het thuis trainen. Met een halterstang kun je in principe je gehele lichaam trainen en is dus erg functioneel.

Je zou er bijvoorbeeld mee kunnen squatten, deadliften, bankdrukken en ga zo maar door!

Bij een halterstang horen natuurlijk wel gewichtsschijven, die je hier zou kunnen bekijken!

6. Weerstandsbanden

Dit zijn elastische banden die door de spanning op de banden ervoor zorgen dat jij voldoende weerstand krijgt tijdens de oefening die je uitvoert!

Ook deze weerstandsbanden zijn in verschillende gewichten te verkrijgen. Hierdoor is er voor iedereen wel eentje beschikbaar die past bij zijn of haar trainingsniveau.

7. Ab roller

De ab roller is erg effectief om de buikspieren/core mee aan te spreken. Het is wel erg belangrijk, zoals bij elke oefening, om hem juist te gebruiken en de oefening dus juist uit te voeren om blessures te voorkomen!

Voor meer buikspieroefeningen voor thuis, kun je in deze blog terecht!

Het is verstandig om op internet de juiste uitvoering van deze oefening te bekijken, aangezien bij deze oefening een onderrug blessure makkelijk op te lopen is.

8. Multifunctionele deur accessoire

Met de multifunctionele deur asseccoire zijn verschillende oefeningen te doen! Hij is op de grond te gebruiken, maar ook in de deuropening te hangen.

Ben jij puur en alleen op zoek naar een optrekstang? Mis dan niet deze blog met tips en aanbevelingen!

Ten eerste kun je hem gebruiken door hem op de grond te leggen en jezelf ermee op te drukken. Hiermee train je vooral je triceps en je borst. Daarnaast is ie ook nog te gebruiken om dips mee uit te voeren, waardoor er meer focus op de triceps komt te liggen.

Verder is deze accessoire ook nog in de deuropening op te hangen! Hierdoor kun jezelf ermee optrekken om je rugspieren mee te trainen (pull-up). Daarnaast is ie ook te gebruiken voor chin-ups. Hierdoor spreek je naast je rug ook iets meer je biceps aan!

Fitness materiaal kopen voor thuis met betrekking tot cardio

Naast het workout materiaal wat in de vorige paragraaf is behandeld (die vooral betrekking hadden tot krachttraining), zijn er ook materialen voor thuis die te gebruiken zijn om je conditie te trainen.

Laten we ten eerste nog vermelden dat veel eerder genoemde materialen ook te gebruiken zijn om een HIIT (High Intensity Interval Training) op te zetten waarmee je conditie wordt getraind.

Mocht je liever je conditie trainen met ‘low intensity’, is het wellicht handig om een van de onderstaande materialen in huis te hebben (ook hiermee kun je natuurlijk HIIT trainingen uitvoeren).

1. Loopband

De loopband is bij iedereen wel bekend en vooral bedoeld voor mensen die graag hardlopen! De loopband is zeer effectief om je conditie mee op peil te brengen. Je kan er op verschillende snelheden mee trainen, zodat het past bij jouw trainingsniveau. In deze blog schreef ik waar je op moet letten wanneer je een professionele loopband gaat kopen.

Daarnaast zorgt het voor minder belasting van spieren en gewrichten (vergeleken met buiten lopen) aangezien er in de meeste loopbanden een dempingssysteem aanwezig is.

Verder ben je natuurlijk niet afhankelijk van het weer of de sportschool aangezien de loopband bij jouw thuis aanwezig is. Erg handig als workout materiaal dus!

Vrouw op loopband

2. Crosstrainer

Ook de crosstrainer is erg effectief om je conditie mee op peil te brengen! Met de crosstrainer is je gehele lichaam in beweging.

Lees ook: ‘Roeitrainer vs Crosstrainer: De voordelen, nadelen en 10 aanbevelingen!’

Daarnaast kun je de weerstand op het apparaat wijzigen waardoor je het aan kan passen aan jouw niveau. Ook kun je de beweging die je maakt op de crosstrainer in voorwaartse of achterwaartse richting uitvoeren.

3. Hometrainer

Zijn de loopband en de crosstrainer niks voor jou en stap je liever op de fiets? Dan is een hometrainer een aanrader!

Daarnaast is de hometrainer veel minder belastend voor jouw spieren en gewrichten in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen.

Ook met de hometrainer kun jij je conditie trainen op jouw niveau. Op de hometrainer kun je de weerstand veranderen, net zoals met versnellingen op een normale fiets.

4. Airbike

Ben jij op zoek naar iets wat je meer uitdaagt? Dan is een Airbike wellicht wel iets voor jou!

Zoals het woord eigenlijk zelf al zegt wordt dit apparaat aangedreven door de lucht. Het is in principe een combinatie van een hometrainer en een crosstrainer!

5. Roeitrainer

De roeitrainer is een erg effectief cardioapparaat, aangezien je je gehele lichaam in beweging houdt.

Er zijn verschillende varianten beschikbaar. Vooral de inklapbare varianten zijn populair, aangezien je deze gemakkelijk op kunt ruimen nadat je thuis klaar bent met je workout.

Van plan om fitness materiaal te kopen?

In dit artikel zijn verschillende fitness materialen benoemd die je aan kunt schaffen om je home workout vorm te geven.

Mocht je materialen aan willen schaffen, zou ik zeker eens op de website van Fitnessapparaat.nl of Bol.com kijken!

Terug naar homepage

Terug naar blogoverzicht